Fast food The Game – politički nekorektna igra

Tražeći nešto po internetu , naleteo sam na ovu prastaru igru koja ima baš tematiku kojom se bavi ovaj portal , a to je brza hrana. Interesujući se dalje , shvatio sam da je brza hrana bila motiv za stvaranje desetina video igara sa ovom temom… Ali da počnemo od početka . Prva u nizu je Fast food – The game..

Fast food The Game

Ova igra se može svrstati u dinosauruse u svetu igara , pošto je na tržište izašla daleke , daleke 1982. godine i klasičan je predstavnik arkadnih igara tog vremena . Cilj igre je , gle čuda , da se što više i što brže nažderete brze hrane koja nailazi u talasima. Naime , vi ste , u stvari , predstavljeni kao proždrljive usne koje love hranu koja nadolazi ,a kada predjete nivo , odnosno kada se dobro najedete na ekranu iskače YOU’RE GETTING FATTER! (POSTAJETE DEBLJI !) Jedino što ne sme da se proždire u ovoj igri je ljubičasti krastavčić – Kada pojedete šest komada tu je  KRAJ koji je označen sa “BURP” ( PODRIG ) preko celog ekrana ..

Fast food The Game

Fast food The game – igra svog vremena

Pitanje je da li bi se programeri , firme i izdavači u današnje vreme odlučili za ovakav naslovi i tematiku jer je poznato da se danas brza hrana okrivljuje za sve i svašta , pa bi verovatno bila dočekana na nož raznih organizacija i političara koji gledaju da ubiju poene na sve moguće načine. Naravno 80 – ih je sve to bilo mnogo drugačije , nije bilo toliko pritisaka na industriju brze hrane , ali i na ljude koji jedu istu , pa je zato ova sarkastična igra i postala popularna ..

Fast food The Game

Inače igra je pravljena za konzolu ATARI 2600 koja je pravljena u periodu od 1973 do 1992 godine I koja je prodata u 30.000.000 primeraka , a sama igrica je postigla veliku    traženost.

Fast food The Game

I na kraju BURP !!!