Ćevapi od 1200 € – skupa brza hrana

Share on Facebook19Tweet about this on TwitterShare on Google+1Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Ćevapi, jedan od najlepših specijaliteta sa prostora Azije i Balkana , omiljeni su zalogaj za milione ljudi u regionu , ali i svetu . Uglavnom su jako pristupačni , ima ih na svakom koraku i u svako doba dana i noći se mogu kupiti na mnogobrojnim kioscima . Sve to bi bilo ok , da jednom  čoveku nije dozlogrdilo da ćevap bude brza i jeftina hrana sa istom takvom reputacijom.cevapi

cevapi

Taj čovek je Onder Sahan , Šef kuhinje u londonskom restoranu koji se nalazi u delu Londona pod nazivom Canary Wharf . Čovek je rešio da stvari podigne na mnogo viši nivo.. Nije ni čudo što mu je ova zamisao prošla kod nadređenih , s obzirom da je ovaj deo grada poznat kao prestižni finansijski centar , jedan od dva u Londonu , u kome je sve luksuzno , od lokala, preko zgrada do restorana … Njemu je bilo dosta bilo da gleda preskupu hranu koja se pravi na ovakvim mestima , a da u ponudu nije uključen i ćevap . E tu je došlo do problema jer prebogata elita ne želi da jede obične ćevape već nešto kvalitetnije i naravno skuplje. I tako je nastao ovaj najskuplji ćevap na svetu za samo 1200 € . Ali zašto je toliko skup ?

Ćevapi od zlata

Kako rekosmo ovo je elitno mesto , pa je Onder rešio da u ćevap ubaci samo najkvalitetnije . Što se mesa tiče , ubacio je Wagyu govedinu – japansku vrstu krave , mladu jagnjetinu 4-6 nedelja staru , koju je zbog neekonomičnosti , skoro nemoguće naći u Engleskoj i Americi , visoko cenjenu svežu morel pečurku , Chaumes francuski sir , turski bosiljak !!! , Jerusalimska artičoka , La Vallee des Baux maslinovo ulje i na kraju Terre Bormane sirće 25 godina staro , koje košta čitavih 260 $ za 100 ml . Elitno ,  nema šta , kao i LV štapići o kojima smo pisali . cevapi

Na kraju , šta reći , nego , dok je ovaca biće i novaca..

Ukoliko želite možete pogledati šta je sam tvorac ovog jela imao da kaže na Youtube – u , pogledajte iznad …

Izvor: foxnews.com

Share on Facebook19Tweet about this on TwitterShare on Google+1Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page