brza hrana na snežnim vrhovima – McDonalds McSki

Brza hrana na snežnim vrhovima – Poznato je da svetski gigant , kada je u pitanju brza hrana , McDonalds uvek traži priliku da se približi svojim obožavaocima i ljubiteljima brze hrane , ali ovaj put su premašili sami sebe ..

Od skoro 35.000 restorana u 118 zemalja žirom sveta , ovo je svakako jedan od najčudnijih restorana ovog lanca . Ne toliko zbog zbog svoje ponude već zbog načina kupovine i lokacije na kojoj se nalazi . Naime , svima nam je poznat čuveni patent McDrive i o tome ne treba trošiti mnogo reči , ali želja da se približi svojim potrošačima dovela je marketinške stručnjake iz McDonalds -a do toga da stvore novi vid naručivanja a to je McSki …

brza hrana McSki

O čemu se , zapravo , radi ?

Radi se o potpuno specifičnom načinu naručivanja hrane , bar kada je ovaj lanac u pitanju. McSki se , naime , nalazi u ski odmaralištu Lindvallen u Švedskoj , na oko 450 km o glavnog grada Stokholma , a sve je zamišljeno tako da kupci , umesto da naručuju i preuzimaju hranu iz automobila , to čine na skijama . S obzirom da se sam restoran nalazi na oko 100 m od glavne žičare i to u podnožju staze , skijaši pravo posle spusta naručuju svoju hranu i jedu je penjući se ponovo na vrh… Inače žičara ima kapacitet od nekoliko hiljada ljudi po satu , tako da možete samo zamisliti koliki je promet u pitanju i koliko se zaradjuje … Pored ovog ‚‚ šaltera za hranu ” unutra je i pravi restoran tako da posetioci mogu i da sednu i predahnu .

brza hrana , uvek i svugde !

Sve u svemu , ovo je sjajan marketinški potez , ne toliko sa finansijske strane , već kao pokazatelj da će McDonalds biti uvek i svugde gde ima njegovih , gde ima njegovih vernih potrošača , a kako to izgleda , pogledajte :
<

>

Pratite nas na Bloglovin