Chili papričice Magma – chili al zamalo

Iz samog naslova se može zakljuti u kom smeru će ići ovaj tekst , ali nije baš toliko loše koliko izgleda na prvi pogled. Sasvim slučajno , pre neki dan , u jednom našem velikom trgovinskom lancu , naišli smo na jako atraktivno i naizgled opasno pakovanje chili papricica za koje smo mislili da vredi probati … Odlučili smo da probamo Chili papričice Magma i evo utisaka..

Chili papričice Magma

Kao što rekosmo , samo pakovanje je jako lepo i atraktivno , kao i papričice koje izgledaju sveže i opasno .. Iz samog naziva ovog proizvoda , koje glasi  ‚‚ Magma – world’s hottest chili family ” zaključuje se da je pakovanje namenjeno samo okorelim ljubiteljima chilija   Ali , na izgledu je , nežalost , sve i ostalo …Uz pakovanje , na samom , dnu dobija se lepo dizajnirana folija na kojoj piše ( bar kako smo mi razumeli ) koje su vrste zastupljene kao i skala ljutine koja ledi krv u žilama .. Prema ovom spisku u pakovanju su : Dutch chilli , Jalapeno , Cherry bomb , Fresno , Rawit , Habanero , Naga Jolokia i Scorpion . Pakao u malom  🙂 Ako pogledate malo bolje ovo su zaista jedne od najljućih papričica , a posebno Scorpion , koji je u samom svetskom vrhu …

Razočarenje na prvi ugriz

Da li se ovim papričicama nešto desilo uz put do prodaje ili je nešto treće ne znamo .. Prva utisak , odmah po testiranju bilo RAZOČARENJE !!! Samo dve vrste od svih su uopšte ljute !!! To se odnosi na Dutch chili kao i načuveni Jalapeno .. Ostalo su bile SLATKE PAPRIČICE  a ne CHILI PAPRIČICE !!! Ni reči o ljutini uopšte , a kamoli ekstremnoj ljutini. Kao da je izvetrila ljutina nekom magijom , kako , ostaje pitanje , s obzirom da izgledaju autentično..

Drugo razočarenje u ove chili papričice

Odmah potom , prosto za ne verovati , primetili smo da par vrsta koje su nabrojane , fale !!! Da dobro ste čuli , nema par vrsta i to : Cherry bomb i Habanero !!! Opet ide pitanje – ZAŠTO ???

Na samom kraju nećemo ocenjivati ili davati bilo kakve preporuke , a vi sami odlučite da li vredi probati .. Ruku na srce Dutch chili i Jalapeno su bile zaista žestoko ljute , ali ostalo….