Tortilje sa pečenicom i ajvarom

Još jedan od , potpuno nasumičnih , ali i ovoga puta uspelih receptura gladnih ljudi koji su natrpali sve što bi iole moglo da bude dobro u ove tortilje  🙂 Ipak kao što rekoh , ne da je uspelo nego smo se podavili u ovom ‚‚specijalitetu” koji je produkt čiste gladi 😀 Da ne bude da je ispao dobar samo zbog toga , ponovili smo , ovoga puta na tenane i sa istim sastojcima je bilo još bolje … Čisto da proverimo 🙂

tortilje

Tortilje – sastav

Mnogo , ali ne sve je rečeno u samom naslovu .. Da , malo pečenice , po mogućstvu iskidane , ne sečene , ali pre nje samu tortilju malo ‚‚opaliti” na ringli ili plinu čisto da bude mekanija i zagorelija , na nju namazati vrlo malo senfa i kečapa , čisto da da aromu . Nakon toga premazati malo deblje zelenim ajvarom koji je i glavni sastojak ove porcije 🙂 Na sve to pobacati iscepkanu pečenicu i preko svega staviti kuvana jaja , naravno zaviti i to je cela mudrost !!!

tortilje

Ovde ćemo se zaustaviti i nećemo vas gnjaviti raznim glupostima , npr. kako je došlo do gladi 🙂 već ćemo vas ostaviti da uživate u ovom random izdanju ..

A da , evo svega po redu :

  • senf – samo malo , zbog šmeka
  • kečap – isto
  • zeleni ajvar – glavna stvar , naravno po želji
  • pečenica – da ponovimo iscepkana , bolje se meša
  • kuvano jaje – za četiri tortilje dva komada

Bon appétit….