Pizza kiflizza – pica koja spaja Srbiju i Italiju

Inovacije u industriji brze hrane uvek su bile lepo dočekane od strane potrošača , kako u svetu tako i kod nas . Naročito , se čini da je  situacija kod nas  dosta loša po tom pitanju  i ako je konkurencija poprilično velika , jer se čini da je sve nekako , statično  i bezidejno – svi nude slično ili isto.. Ali da sve nije baš toliko crno pokazuje ovaj proizvod koji nam dolazi iz Big pizze , a u pitanju je Pizza kiflizza..

pizza kiflizza

Kako sam naziv pokazuje , u pitanju je  pica koja ima jednu specifičnost koja se na prvi pogled čini kao neka fora , ali stvar je sasvim ozbiljna 🙂 Naime ljudi ne vole i često bacaju koricu od pice ( kada nije punjena ) pa su se pizza majstori iz ove pizzerije dosetili da umesto dosadne korice stave omiljenu hranu mnogih u Srbiji , a to su KIFLICE ..

Pizza kiflizza – sastojci ( sredina )

Sredina je klasična pica – tanko , mekano testo na koje je su sa pažnjom nabacani sastojci bez kojih se ne može – PELAT , ŠUNKA , KULEN , PEČURKE , PAPRIKA , SIR ( KAČKAVALJ ) . Mora se priznati da je jako sočna i ukusna i da je ispečena taman toliko koliko je potrebno da bude , jednom rečju bez ikakve zamerke. Moram priznati da podseća na neljutu Mexicanu ali vrlo malo …

Pizza kiflizza – kiflice

Kiflice su posebna priča . Očekivalo bi se da da su samo dodatak ali se slobodno može reći da su one skoro pa glavna stvar .. Naime toliko su ukusne da je to pravo iznenadjenje . Jednostavno se tope, pune su krem sira ( proizvođač kaže da je u pitanju Krem sir Moja Kravica ) sa jako tankom , hrskavom koricom i ne znate šta ćete pre da pojedete … Kao i sa sredinom bez ikakve zamerke ..

pica kiflicaPizza kiflizza – cena

Kao što naš narod kaže PLATI PA SE KLATI .. Cena ove je 1050 RSD , što je svakako najveći ( možda jedini ) MINUS ove sjajne pice i vrlo često prevazilazi mogućnosti prosečnog srpskog kupca  …

 

 

Ukus: 9Fantastična i sredina i korica ( kiflica )
Prezentacija: 9Pizza izgleda baš kao na reklamama
Cena: 5Dosta visoka za naš džep
Veličina: 8Jako malo odstupanje od ponuđene veličine
Najedenost: 7Za dvoje sasvim dovoljno , treći je suvišan ( možda parčence )

 KONAČNA OCENA :                           7,5/10

  pizza kiflizza