Grand Big Mac – veliki igrac osrednjeg dometa

Kada sam video reklamu koja se ovih dana toliko vrti na svim medijima , od TVa preko radia , bilborda , stajališta za buseve do Interneta , stvarno sam se ponadao da je na pomolu lepo iznenađenje od strane ljudi iz McDonalds -a i odlučio sam da probam toliko očekivani Grand Big Mac .Ali McDonalds kao McDonalds… Iako na svim reklamama to zaista izgleda grandiozno, realnost je , nažalost malo drugačija…

Grand Big Mac

Ovo , svakako , jeste jedan od najboljih i najvećih proizvoda Mc Donaldsa kod nas , ali kao i uvek slika i prilika nisu ni blizu jedna drugoj kada je Mc Donalds u pitanju,  pa je tako i sa ovaim Grand Big Mac -om. Ukratko , ono što svi primećuju , u realnosti dosta manje izgleda nego na slikama.

Big_mac_4

Sjajnog je ukusa, ali kao da se uopšte ne razlikuje od ostalih Mac Burgera, sto je problem sa novim Mac burgerima vec dizu niz godina .U sebi sadrži pored dva Burgera i standardne dodatke koje redovno stavlja – Big mac sos , krastavac , zelena salata , kečap, iceberg salata tako da je vrlo sličan ostalim burgerima …Što se veličine tiče , zaista je veći od standardnog Big Mac a , ali ne drastično ..

Big_mac_5

CENA Grand Big mac -a

Došli smo do prve stvari koja bode oči u ovoj priči o Grand Big Mac u , a to je Cena…. Ipak je 540 dinara  prevelika cena za ovdašnje uslove, pa makar i za Grand Big Mac. Naravno McDonalds ga nudi u raznim kombinacijama sa drugim proizvodima , tako da kmbinujući ga u okviru nekog obroka , možete proći dosta jeftinije.

Big_mac_6

KALORIJE Grand Big Mac -a

Za sada ,kaloričnost je jedna od najvećih misterija Grand Big Mac a , pošto McDonalds nigde nije objavio (bar ne kod nas) podatke o sastavu i kaloričnosti , tako da je ovo još jedan minus za Mc, ali znajući da obični Big Mac ima 509 kcal , zaključite sami koliko ovaj velikan može da ima… Inače na nekim inostranim sajtovima pominju se visoke cifre do 850 Kcal…Ali , na kraju krajeva kaloričnost i nije toliko bitna za nas koji volimo Brzu Hranu…

Grand Big Mac

Sve u svemu , ovaj marketinški super ispraćen proizvod je jako dobar , ali ipak kao što sam rekao – veliki igrac , osrednjeg dometa!


 

Ukus:                                                          7 Klasičan Mc Donalds ukus ,ali ništa novo

Prezentacija:                                              6 Slika i realnost – stara boljka

Cena:                                                          3 Previsoko , previsoko , mozda u nekoj kombinaciji…

Veličina:                                                      6 Malo veći od standardnih veličina

Najedenost:                                                7 Za McDonalds sasvim solidno

Konačna ocena :                                              6/10                           stars3