Najskuplji viski na svetu (1) – Chivas Regal Royal Salute 50 year old

Da li ste se zapitali , nekada , šta bi ste uradili sa ogromnom gomilom novca koju imate – da je imate.. Verovatno prvi odgovor bi bio , neko daleko putovanje , dobar auto , stan ili kuća u nekim od najluksunijih krajeva sveta ili nešto slično. Međutim , sa mnogo novca  ovakve stvari jako brzo dosade , a onda dolazi onaj čuveni momenat u životu svakog bogataša , a to je da bude bolji od drugih sapatnika ili još bolje najbolji .. E onda na red dolaze retke stvari u svojim kategorijama. Da ne bi širili , rešili smo da vam predstavimo seriju naslova koja se tiče 10 najskupljih viskija na svetu . Dakle , prvi u kategoriji najskuplji viski na svetu je Chivas Regal Royal Salute 50 year old.

 Najskuplji viski na svetu

therichest.com

Ovaj redak primerak iz svog asortimana izbacila je kompanija Chivas Regal 2002. godine u čast zlatnog jubileja Kraljice Elizabete II , koja je te godine slavila 50. godina od svog krunisanja.. Mnogo godina na vlasti nema šta .. Međutim , nije samo ovaj povod bio razlog da se ovaj primerak ukrasi toliko visokom cenom , postoji još jedan , a on je broj flaša koji je proizveden . Naime za ovu priliku napravljeno je svega 255 boca , tako da je retkost ovog viskija umnogome uticala na cenu.

Cena – prava sitnica

A sada cena…. Čitavih 10.000 $ . Za nekog zaista prava sitnica . Ali ako ste pomislili da je ovo i blizu najskupljeg viskija na svetu , debelo ste se prevarili . Ovaj primerak zauzima tek 10. mesto .. Možete samo zamisliti nastavak. A o nastavku pišemo naredne nedelje u našem odeljku Najskuplje – serijal najskuplji viski na svetu . Zato budite sa nama i sledece nedelje… Pozz