Sir od zlata – britanska posebnost u božićne dane

Započinjući pisanje ovog zanimljivog teksta nikako nismo mogli da se odlučimo u koju kategoriju ga svrstati , u extreme ili u najskuplje… Ipak pošto ovo nije najskuplji sir (verovali ili ne) odlučili smo da ga stavimo u prvu , i to sa razlogom. Kompanija Long Kloson Deri  (Long Clawson Dairy) Odlučila se da napravi sir od zlata… Dobro ste čuli od ZLATA , mada kada budete čuli koji sir bi mogao da bude skuplji od ovog ostaćete u čudu , ali otom potom..

zlatni sir

https://www.oddee.com/

Kloson Stilton Gold , kako glasi naziv ovog sira , napravljen je kao ograničena serija za Božićne praznike od strane Long kloson deri (Long Clawson Dairy) , fabrike čija priča počinje pre više od sto godina koliko se bavi proizvodnjom najfinijih sireva. Reklo bi se u pravo vreme pred praznični šoping i maniju koja nastaje širom Evrope u ovom periodu i naravno po samoj najavi da će ovakvo nešto biti izbačeno brojne poznate ličnosti iz sveta šou biznisa ,ali i jedan šeik su sve razgrabili … Da se zna ko je ko !!!

A sada cena …

Ovaj zlatni sir u sebi sadrži listiće od jestivog zlata i liker od zlata i , naravno , zbog toga ima i odgovarajuću cenu koja iznosi 600 funti po kilogramu , a po samoj izjavi direktorke pomenute kompanije , nije se štedelo na sirovinama.. Šta je ona imala da kaže o produktu svoje fabrike pročitajte :

-Hteli smo da napravimo nešto posebno – specijalan Stilton za božićno tržište. Zlato se jasno može videti u siru jer nismo bili stidljivi sa ovim plemenitim metalom. Ovo je najsjajniji britanski sir, ali s obzirom na narudžbine, imamo osjećaj da će većina proizvoda završiti van zemlje – rekla je portparol fabrike Dženis Bridon, prenose agencije.

O pristupačnosti ovog sira kod nas nećemo ni govoriti … sir od zlata … cena plus količina.. sve je rečeno mada bi Dženis mogla da izmisli i srebrni ili drveni sir .. to bi kod nas sigurno prošlo , posebno ovo poslednje..